الأحد، 26 يناير 2014

محشى البطاطس باللحمه المفرومه

المقادير
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ( ياريت تكون مستطيله )
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصله مفرومه
2 فص ثوم
2 ملعقه صلصه طماطم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح - فلفل اسود - بهارات - شطه


الطريقه
- نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيث نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح .
- يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ
- فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونحركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها )
- الطبخ بدون دهون لان اللحم فيه ما يكفى من الدهون 
- ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
- نغطى اللحم حتى يتشرب من السوائل الى يفرزه اللحم
- ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه
- بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
ونتركها جانبا
- فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانح تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح
- ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض

0 التعليقات:

إرسال تعليق