الأربعاء، 25 ديسمبر 2013

السمبوسة بالمشروم والبطاطس

المقادير :
  1 كيلو من عجينة السمبوسة 
 1/4 كيلو مشروم 
 1/2 كيلو بطاطس 
 بصلة مقطعة كبيرة الحجم 
 زيت نباتي 
 ملح وفلفل اسود
 
الطريقة :
  - قومي بتقطيع البصل الي شرائح والمشروم كمان الي شرائح مع وضعهم في طبق واحد
- قومي بوضع مقلاة علي النار بيها كمية من الزيت واتركيه ليسخن ثم قومي باضافة البصل واتركيه حتي يذبل
- قومي باضافة المشروم الي البصل وقلبي حتي الاحمرار جيدا
- قومي بسلق البطاطس في ماء بيه ماء حتي تطري تماما
- قومي بوضع البطاطس في مصفاة مع ترك الماء البارد عليها ثم قومي بهرسها بشوكة في طبق عميق
- قومي باضافة البطاطس المهروسة الي البصل والمشروم والتقليب جيدا مع التتبيل بالملح والفلفل الاسود
- قومي باحضار السمبوسة وتقطعيها الي شرائح ثم قومي مقدار من المشروم والبطاطس بدخل عجينة السمبوسة
- يجب ان تدهني كل شريحة من العجين بالسمن النباتي قبل وضع الحشوة 
- قومي بلف شرائح العجين علي شكل مثلث
- رصي مثلثات السمبوسة في الصينية وضعيها علي النار وبعدين نزليها وقدميها

0 التعليقات:

إرسال تعليق