المقادير :
1 كيلو من عجينة السمبوسة
1/4 كيلو مشروم
1/2 كيلو بطاطس
بصلة مقطعة كبيرة الحجم
زيت نباتي
ملح وفلفل اسود
الطريقة :
- قومي بتقطيع البصل الي شرائح والمشروم كمان الي شرائح مع وضعهم في طبق واحد
- قومي بوضع مقلاة علي النار بيها كمية من الزيت واتركيه ليسخن ثم قومي باضافة البصل واتركيه حتي يذبل
- قومي باضافة المشروم الي البصل وقلبي حتي الاحمرار جيدا
- قومي بسلق البطاطس في ماء بيه ماء حتي تطري تماما
- قومي بوضع البطاطس في مصفاة مع ترك الماء البارد عليها ثم قومي بهرسها بشوكة في طبق عميق
- قومي باضافة البطاطس المهروسة الي البصل والمشروم والتقليب جيدا مع التتبيل بالملح والفلفل الاسود
- قومي باحضار السمبوسة وتقطعيها الي شرائح ثم قومي مقدار من المشروم والبطاطس بدخل عجينة السمبوسة
- يجب ان تدهني كل شريحة من العجين بالسمن النباتي قبل وضع الحشوة
- قومي بوضع مقلاة علي النار بيها كمية من الزيت واتركيه ليسخن ثم قومي باضافة البصل واتركيه حتي يذبل
- قومي باضافة المشروم الي البصل وقلبي حتي الاحمرار جيدا
- قومي بسلق البطاطس في ماء بيه ماء حتي تطري تماما
- قومي بوضع البطاطس في مصفاة مع ترك الماء البارد عليها ثم قومي بهرسها بشوكة في طبق عميق
- قومي باضافة البطاطس المهروسة الي البصل والمشروم والتقليب جيدا مع التتبيل بالملح والفلفل الاسود
- قومي باحضار السمبوسة وتقطعيها الي شرائح ثم قومي مقدار من المشروم والبطاطس بدخل عجينة السمبوسة
- يجب ان تدهني كل شريحة من العجين بالسمن النباتي قبل وضع الحشوة
- قومي بلف شرائح العجين علي شكل مثلث
- رصي مثلثات السمبوسة في الصينية وضعيها علي النار وبعدين نزليها وقدميها
- رصي مثلثات السمبوسة في الصينية وضعيها علي النار وبعدين نزليها وقدميها
0 التعليقات:
إرسال تعليق